sv-se fi-fi en-gb

Y. Kangasniemi ja Tuomas Törmänen huuhtomassa kultaa

Y. Kangasniemi ja Tuomas Törmänen huuhtomassa Tenojoen rannalla Onnelan alapuolella. Kuva:Emil Sarlin, 1901.

Aineiston varaaminen

Jos etsimäsi teos on lainassa, voit tehdä siihen varauksen GTK:n verkkokirjastossa. Poikkeuksina ovat tutkimuskäytösä olevat aineistot sekä käsikirjastoaineisto: Tutkimuskäytössä olevaa aineistoa ei voi varata ja käsikirjastoaineisto on käytettävissä vain kirjaston tiloissa. Varauksen voi toki tehdä myös sähköpostitse tai puhelimitse.

Huom! Verkkokirjaston kautta aineistoa voivat varata vain ne, joilla on GTK-kirjastojen kirjastokortti/kirjastotunnus ja siihen liitetty nelinumeroinen tunnusluku.

Ohje

  1. Kirjaudu ensin palveluun antamalla Käyttäjätunnukseksi  kirjastokortin numerosi tai kirjastotunnuksesesi, jonka olet saanut kirjastosta ja salasanasi eli PIN-koodin (4 numeroinen luku)
  2. Siirry hakutuloksesta teoksen tietoihin klikkaamalla teoksen nimeä
  3. Tarkista, onko teosta saatavilla omassa kirjastossasi. HUOM! Varaa ainoastaan lainassa olevaa aineistoa verkkokirjastossa! Mikäli haluat varata hyllyssä olevan teoksen, ota yhteyttä omaan kirjastoosi puhelimitse tai sähköpostilla.
  4. Klikkaa teoksen tiedoissa painiketta Varaa
  5. Valitse kirjasto, jonka kokoelmaan haluat tehdä varauksen.
  6. Valitse noutopaikka eli kirjasto, josta haluat noutaa varauksesi
  7. Klikkaa Tallenna

 

GTK:n kirjastot eivät peri maksua aineiston varaamisesta – varaaminen on siis ilmaista!

Ongelmia varauksen tekemisessä? Ota yhteyttä kirjastoon library(at)gtk.fi. Lainauskiellossa oleva asiakas ei voi tehdä varauksia.

Löydä, uusi ja varaa - kirjaudu sisään verkkokirjastoon!
Miten kirjaudun sisään? Katso ohje täältä!

Luo itsellesi käyttäjätunnus niin voit arvostella, luoda oman virtuaalihyllyn sekä pisteyttää kirjastoaineistoa. Katso ohje täältä!

Miksi kirjautua? Katso syyt täältä