sv-se fi-fi en-gb

tähtitorninmäen kalliota

Kallio Tähtitorninmäen etelärinteellä. Kuva: W. W. Wilkman, 1010

piha Sysmän kylässä

Outokumpu kuvattuna P. Koistisen pihalta Sysmän kylässä. Kuva: W. W. Wilkman, 1899.

Summon hakuvinkkejä

 

Perushaku

 

Summonin perushaku toimii kuten vapaasanahaku eli kirjoitat haluamasi sanat hakukenttään ja ne yhdistyvät AND-logiikalla. Kun kirjoitat haluamasi sanat hakee Summon niitä useista eri kentistä tai jopa kokotekstistä. Sanan tai kahden haku antaa tulokseksi helposti tuhansia osumia, joten haun rajaus on usein paikallaan. Alla muutamia vinkkejä haun tarkentamiseen.

 

 

Kun hakua on rajattu koskemaan "Kirjaston kokoelmaluettelon nimikkeitä", saadaan lisää fasetteja näkyviin. Näitä ovat "Tekijä" ja maantieteellinen asiasana eli "Alue". Kun avaat fasetin lisää...-linkistä saat listauksen (max 100 kpl) esim. asiasanaa jotka esiintyvät hakuusi liittyviin tietueisiin tai objekteihin. Nämä asiasanat voi sitten järjestää sen mukaan kuinka monta osumaa ko. asiasana tuotti haullasi tai aakkosjärjestyksessä. Fasetista voi valita mitkä sanat otetaan mukaan tai mitkä ohitetaan.

Kts. alla oleva esimerkki tekijä fasetista.

Aikajana toimii hiirellä liikuttamalla ja aikarajauksen voi tehdä myös tarkemmin syöttämällä haluamasi aloitus- tai lopetuspäivämäärä tai aikaväli lomakkeeseen.

 

Lisätiedot ja saatavuus kirjastossa

 

Summon-haku löytää myös kirjaston fyysisen aineiston, kartat, lehtiartikkelit, DVD:t, videot jne. Kun hakemasi aineisto on fyysinen ja löytyy kirjastosta näet heti onko se saatavilla vai lainassa. Linkki vie sinut suoraan Verkkokirjastoon jossa voit tehdä siihen esim. varauksen  mikäli se on lainassa.

Huom! Kun kyseessä on esim. kirjan osa tai lehtiartikkeli vie haku luonnollisesti ko. kirjan tai lehden tietoihin, jonka osa se on.

Viemällä hiiri nimikkeen päälle tai klikkaamalla suurennuslasin kuvaketta saat lisätietoa ko. objektista.Näitä ovat mm. asiasanat ja uudemmissa julkaisuissa yleensä myös tiivistelmä tai kuvaus.

 

 

Viitteidenhallinta

 

 

 

Uudesta verkkokirjastosta

Löydä, uusi ja varaa - kirjaudu sisään verkkokirjastoon!
Miten kirjaudun sisään? Katso ohje täältä!

Luo itsellesi käyttäjätunnus niin voit arvostella, luoda oman virtuaalihyllyn sekä pisteyttää kirjastoaineistoa. Katso ohje täältä!

Miksi kirjautua? Katso syyt täältä