Saavutettavuus

GTK:n verkkokirjaston saavutettavuusseloste

Geologian tutkimuskeskuksen kirjasto on vastuussa tästä verkkosivustosta. Haluamme, että mahdollisimman moni voi käyttää tätä verkkosivustoa. Tässä asiakirjassa kerrotaan siitä, miten noudatamme digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annettua lakia, tunnettuja saavutettavuusongelmia sekä sitä, miten voit ilmoittaa ongelmista meille, jotta voimme korjata ne.

Kuinka saavutettava verkkosivusto on?

Saavutettavuuden tila on osittain ohjeiden mukainen, mutta osa sisällöstä ei noudata saavutettavuusstandardia täydellisesti. Pahoittelemme saavutettavuuspuutteista aiheutuvaa haittaa.

Mitä voit tehdä, jos et pysty käyttämään verkkosivuston joitakin osia?

Jos tarvitset sivustolta gtk.verkkokirjasto.fi sisältöä, joka ei ole saavutettavissasi, voit lähettää meille sähköpostia (library@gtk.fi) tai soittaa meille numeroon 0295032231.

Verkkosivuston saavutettavuusongelmista ilmoittaminen

Teemme jatkuvasti parhaamme parantaaksemme verkkosivuston saavutettavuutta. Jos havaitset ongelmia, joita ei ole kuvailtu tällä sivulla, pyydämme ilmoittamaan siitä sähköpostitse.

Valvonta

Aluehallintovirasto valvoo digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain toteutumista. Jos olet tyytymätön siihen, miten käsittelemme asiaasi, voit ottaa yhteyttä Aluehallintovirastoon ja ilmoittaa heille asiasta.

Teknistä tietoa verkkosivuston saavutettavuudesta

Tämä verkkosivusto täyttää suurelta osin Web Content Accessibility Guidelines version 2.1 -standardin AA-tason kriteerit. Sivustolla saattaa kuitenkin olla sellaista ei-saavutettavaa sisältöä, joka teknisesti ei täytä kriteereitä. Toimittajamme ja me teemme jatkuvasti töitä ylläpitääksemme verkkosivustoamme ja parantaaksemme sen saavutettavuutta.

Kohtuuton rasite

Vetoamme tämän verkkosivuston sisältöä koskien kohtuuttoman rasitteen vuoksi poikkeuksiin digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain 8 §:n mukaisesti.

Näytönlukijat eivät pysty lukemaan hakuehdotuksia. (WCAG A 1.3.1)
Osa valintaruuduista on kuvina.
Näiden ongelmien korjaaminen vaatii runsaasti vaivannäköä, eikä järjestelmäntoimittaja pysty korjaamaan näitä 23.9.2020 mennessä.

Miten olemme testanneet verkkosivuston


Toimittajamme on työskennellyt WCAG 2.1 AA -ohjeistuksen mukaisesti kehittäessään ja suunnitellessaan verkkosivustoa.

Olemme arvioineet saavutettavuuden ilman tarkastusta.

gtk.verkkokirjasto.fi on julkaistu 12.06.2012.

Seloste on päivitetty 18.9.2020.