Hyppää sisältöön
Kieli Kieli
Fasetit
Toimipaikka
Kieli
Aineistolaji
Julkaisuvuosi
Teostiedot
49861
Kirja:Luontoelämysten Suomi : retkeilijän nähtävyydet:2011: Luontoelämysten Suomi : retkeilijän nähtävyydet
Kansikuva
Tekijä: Laaksonen, Jouni
Julkaisuvuosi: 2011
Kieli: suomi
Hyllypaikka: KU 9 LAA
Aineistolaji: Kirja
Luokka: 42
Kustantaja: [Helsinki] : Otavamedia, 2011 (Keuruu : Otavan kirjapaino)
Muoto: Fyysinen
ISBN: 978-952-5597-64-6 (sid.)
Huomautus:
Pohjautuu Erä- ja Latu & polku -lehdissä julkaistuihin artikkelisarjoihin
Lisätietoja: 216 s. : kuv., kartt. ; 26 cm. ; nide
Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Anna pisteytys Anna pisteytys
Hyllyssä: 1
Lainattu yhteensä: 12
Lainattu tänä vuonna: 0
Varauksia: 0
Kuvaus:
Miten hiidenkirnut ovat syntyneet, mikä on Suomen pisin joki, korkein vesiputous, upein kuru? Mitkä ovat parhaita paikkoja tutustua ikivanhoihin Jäämeren keinoihin, seitoihin, Lapin kultaryntäyksiin?Kokenut retkeilykirjailija ja eräopas Jouni Laaksonen vie lukijan Suomen ainutlaatuisten luonnonnähtävyyksien ja kulttuurihistoriallisten kohteiden pariin. Erilaiset luonnonmuodostelmat kertovat kiehtovaa tarinaa siitä, miten ne ovat muinoin syntyneet ja ajan kuluessa kehkeytyneet. Toisaalta erämaat näyttäytyvät ensi silmäyksellä paikkoina, joihin ihmiskäsi ei ole koskenut. Mutta kun osaa katsoa, näkee paljon merkkejä esi-isiemme kulkemisista ja tekemisistä. Kirjassa on yli 20 erilaista teemaa. Kunkin teeman parhaat kohteet esitellään mielenkiintoisen tekstin, suurien kuvien ja tarkkojen koordinaattien avulla.

Saatavuus

Loading...
Tästä kirjasta löytyy vinkkejä luontonähtävyyksiin.Tekijä on itse käynyt suurimmassa osassa kohteista, jotka jakaantuvat kirjassa kulttuurihistoriallisiin nähtävyyksiin ja luonnonnähtävyyksiin. Mikä on Suomen mielenkiintoisin seita, poronhoitopaikka tai kullankaivuukohde? Missä on hienoin tunturi, laakso, vesiputous tai hiekkaranta? Pohjanmaalta kirjassa on esiteltynä Kalajoen hiekkasärkät ja Kristiinankaupungin Susiluola ja Pyhävuori. Enemmänkin voisi olla... :)
16.4.2012
hehtäti
Axiell Portal Site