Hyppää sisältöön
Kieli Kieli

Geologinen retki Pohjan Skogböleen. Retkikunta Brödtorpin leikkauksella. Trüstedt; Petra; Holmberg; Ramsay; Franck; Frosterus. Kuva: W. W. Wilkman, 16.05.1908.

Lainaaminen

Kirjaston kokoelmat ovat kaikkien käytettävissä. GTK:n kirjastoilla on käytössä yhteinen kirjastojärjestelmä ja kirjastokortti/tunnus. Laina-aika on yleisesti 28 vuorokautta.  Käsikirjastossa ja tutkimuskäytössä olevia julkaisuja ei lainata eikä myöskään lehtien uusinta numeroa, kaikki muut lehdet, kartat ja julkaisut ovat lainattavissa.
Paikallislainaus on maksutonta. Lainattessa ensimmäisen kerran on todistettava henkilöllisyytensä, sekä ilmoitettava yhteystietonsa. Tällöin lainaaja myös sitoutuu noudattamaan kirjaston lainaus- ja käyttösääntöjä.  Lainat voi uusia ja varata itsepalveluna täällä verkkokirjastossa sekä myös puhelimitse tai sähköpostitse. Verkkokirjaston kautta varaamisen ohje löytyy täältä. Lainoja voi uusia 5 kertaa. Vain lainassa olevia julkaisuja voi varata. Varaaminen on maksutonta.

Lainaussäännöistä huomoitavaa


Kirjastokortti/Kirjastotunnus on henkilökohtainen ja kortinhaltia on vastuussa sillä lainatusta aineistosta. Lainat ovat siis asiakkaan vastuulla. Mikäli aineisto katoaa tai vahingoittuu, se on korvattava kirjaston määräämän hinnan mukaisesti.

 

 

 

Tietoa verkkokirjastosta Tietoa verkkokirjastosta

Löydä, uusi ja varaa - kirjaudu sisään verkkokirjastoon!
Miten kirjaudun sisään? Katso ohje täältä!

Luo itsellesi käyttäjätunnus niin voit arvostella, luoda oman virtuaalihyllyn sekä pisteyttää kirjastoaineistoa. Katso ohje täältä!

Miksi kirjautua? Katso syyt täältä