sv-se fi-fi en-gb

Geologinen retki vuonna 1908

Geologinen retki Pohjan Skogböleen. Retkikunta Brödtorpin leikkauksella. Trüstedt; Petra; Holmberg; Ramsay; Franck; Frosterus. Kuva: W. W. Wilkman, 16.05.1908.

Geologian tutkimuskeskuksen kirjaston lainaus- ja käyttösäännöt

Aukioloajat:         ma-pe klo 9.00-15.00
Verkkokirjasto:     http://gtk.verkkokirjasto.fi/web/arena/
Käyntiosoitteet:    
Espoon kirjasto Vuorimiehentie 5, 02150 Espoo
Kuopion kirjasto Neulaniementie 5, 70211 Kuopio
Puhelinnumerot:    
Espoo: 029 503 2236, 029 503 2408, 029 503 2231
Kuopio: 0295033255
Sähköposti:        library(at)gtk.fi

Lainaaminen

Kirjaston kokoelmat ovat kaikkien käytettävissä. GTK:n kirjastoilla on käytössä yhteinen kirjastojärjestelmä ja kirjastokortti/tunnus. Laina-aika on yleisesti 28 vuorokautta.  Käsikirjastossa ja tutkimuskäytössä olevia julkaisuja ei lainata eikä myöskään lehtien uusinta numeroa, kaikki muut lehdet, kartat ja julkaisut ovat lainattavissa.
Paikallislainaus on maksutonta. Lainattessa ensimmäisen kerran on todistettava henkilöllisyytensä, sekä ilmoitettava yhteystietonsa. Tällöin lainaaja myös sitoutuu noudattamaan kirjaston lainaus- ja käyttösääntöjä.  Lainat voi uusia ja varata itsepalveluna täällä verkkokirjastossa sekä myös puhelimitse tai sähköpostitse. Verkkokirjaston kautta varaamisen ohje löytyy täältä. Lainoja voi uusia 5 kertaa. Vain lainassa olevia julkaisuja voi varata. Varaaminen on maksutonta.

 

1.    Asiakastiedot
Asiakkaan on todistettava henkilöllisyytensä virallisella kuvallisella henkilöllisyystodistuksella (esim. ajokortti tai passi) ja ilmoitettava yhteystietonsa rekisteröityessään asiakkaaksi. Asiakastiedot kirjataan kirjastojärjestelmässä olevaan asiakasrekisteriin. Rekisteröitynyt asiakas sitoutuu noudattamaan näitä kirjaston käyttösääntöjä ja laina-aikoja. Nimi- ja yhteystietojen muutoksista on ilmoitettava kirjastoon tai muutettava ne itse Verkkokirjastossa. Lainaajatunnuksen ja salasanan verkkokirjaston käyttöön saa rekisteröitymisen yhteydessä.
Kirjaston asiakasrekisteriä käytetään ainoastaan lainauksen valvontaan. Henkilötietoja ei luovuteta kenenkään ulkopuolisen käyttöön. Asiakkaalla on tietosuojalain mukaan oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja kirjaston lainaajatietoihin on tallennettu ja pyytää niihin muutoksia. Asiakastiedot poistetaan mikäli asiakkaalla ei ole palauttamattomia lainoja eikä hän ole lainannut aineistoa viimeiseen kolmeen vuoteen. Tiedot tarkistetaan vuosittain. Asiakas voi myös pyytää tietojensa poistamista mikäli hänellä hoitamattomia velvoitteita kuten esimerkiksi palauttamattomia lainoja.


2.    Lainauspalvelut ja lainausoikeus
Lainaaminen on mahdollista rekisteröityneelle asiakkaalle. Rekisteröityminen tapahtuu kirjaston asiakaspalvelussa. Lainausoikeuden ja verkkopalveluiden käyttämiseen tarvittavan tunnusluvun saa todistamalla henkilöllisyytensä ja ilmoittamalla yhteystiedot GTK:n kirjastoon


3.    Lainaus ja uusiminen
Lainat voi uusia kirjastossa, verkkokirjastossa, sähköpostitse tai puhelimitse. Lainan voi uusia enintään viisi kertaa. Varattua aineistoa ei voi uusia. Lainausoikeuden menettää, mikäli aineistoa ei ole palautettu tai korvattu. Asiakkaan tulee itse seurata lainojensa erääntymistä ja huolehtia aineiston palautuksista/uusimisista.


4.    Kadonnut ja vahingoittunut aineisto
Kadonneen tai vahingoittuneen aineiston asiakas on velvollinen korvaamaan samalla tai vastaavalla aineistolla tai muutoin maksamaan aineistosta kirjaston määräämä hinta. Asiakas voi menettää kirjaston käyttöoikeuden väärinkäytösten vuoksi.
 

5.     Lainaussäännöistä huomoitavaa

Kirjastokortti/Kirjastotunnus on henkilökohtainen ja kortinhaltia on vastuussa sillä lainatusta aineistosta. Lainat ovat siis asiakkaan vastuulla. Mikäli aineisto katoaa tai vahingoittuu, se on korvattava kirjaston määräämän hinnan mukaisesti.

 

6.    Muuta
Kirjasto ei vastaa asiakkaiden kirjastoon jättämästä omaisuudesta. Kirjasto ei ole korvausvelvollinen, jos lainattu aineisto vahingoittaa asiakkaan laitteita. Kirjaston toimintaa tai muita asiakkaita häiritsevä asiakas voidaan poistaa kirjastosta ja hän voi menettää kirjaston käyttöoikeuden.

 

 

 

 

Tietoa verkkokirjastosta

Löydä, uusi ja varaa - kirjaudu sisään verkkokirjastoon!
Miten kirjaudun sisään? Katso ohje täältä!

Luo itsellesi käyttäjätunnus niin voit arvostella, luoda oman virtuaalihyllyn sekä pisteyttää kirjastoaineistoa. Katso ohje täältä!

Miksi kirjautua? Katso syyt täältä