Kieli Kieli

Eugéne Wegman ja Erkki Mikkola (oikealla) Suomen geologisessa toimikunnassa. Kuva: W. W.Wilkman, 08.02.1928.

Taipuneita vuorottelevia kalkkigneissin ja kalkkikiven kerroksia Ovensorissa Korppoon Kirmoniemellä. Kuva: J. J. Sederholm, 07.07.1921.

Palvelut

GTK:n kirjastossa on Suomen laajimmat geoalan kirjallisuus- ja karttakokoelmat. Pääosa kokoelmista on Espoossa. Aluekirjasto sijaitsee Kuopiossa. GTK:n kirjastot ovat julkisia kirjastoja. Ne ovat avoimia kaikille ja palvelevat siten kaikkia geologisen tiedon tarvitsijoita. Rovaniemellä on henkilökunnan käsikirjasto.

Tervetuloa käyttämään palvelujamme!

Käyttösäännöt

Asiakastiedot

Asiakkaan on todistettava henkilöllisyytensä ja ilmoitettava yhteystietonsa rekisteröityessään asiakkaaksi. Rekisteröitynyt asiakas sitoutuu noudattamaan näitä  kirjaston käyttösääntöjä ja laina-aikoja. Nimi- ja yhteystietojen muutokset ilmoitetaan kirjastoon.

Kirjastoilla on oikeus käyttää henkilötunnusta lainaajarekisteristään (henkilötietolaki 523/1999, 13 §). Kirjaston lainausrekisteriä käytetään ainoastaan lainauksen valvontaan. Henkilötietoja ei luovuteta kenenkään ulkopuolisen käyttöön. Asiakkaalla on henkilötietolain mukaan oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja kirjaston lainaajatietoihin on tallennettu. Asiakasrekisteriseloste löytyy täältä.

Lainauspalvelut ja lainausoikeus

Lainaaminen on mahdollista rekisteröityneelle asiakkaalle. Rekisteröityminen tapahtuu kirjaston asiakaspalvelussa. Kirjastokortti, kelakortti tai muu viivakoodilla varustettu henkilökortti antavat lainausoikeuden  GTK:n kirjastopalveluiden käyttöön. Lainausoikeuden ja verkkopalveluiden käyttämiseen tarvittavan tunnusluvun saa todistamalla henkilöllisyytensä ja ilmoittamalla yhteystiedot GTK:n kirjastoon

Lainaus ja uusiminen

Lainat voi uusia kirjastossa, verkkokirjastossa, sähköpostitse tai puhelimitse. Lainan voi uusia enintään viisi kertaa. Varattua aineistoa  ei voi uusia. Lainausoikeuden menettää, mikäli aineistoa ei ole palautettu tai korvattu. Asiakkaan tulee itse seurata lainojensa erääntymistä ja huolehtia aineiston palautuksista/uusimisista.

Kadonnut ja vahingoittunut aineisto

Kadonneen tai vahingoittuneen aineiston asiakas on velvollinen korvaamaan samalla tai vastaavalla aineistolla tai muutoin maksamaan aineistosta kirjaston määräämä hinta. Asiakas voi menettää kirjaston käyttöoikeuden väärinkäytösten vuoksi.

Muuta

Kirjasto ei vastaa asiakkaiden kirjastoon jättämästä omaisuudesta. Kirjasto ei ole korvausvelvollinen, jos lainattu aineisto vahingoittaa asiakkaan laitteita.

Kirjaston toimintaa tai muita asiakkaita häiritsevä asiakas voidaan poistaa kirjastosta ja hän voi menettää kirjaston käyttöoikeuden.

Käyttöoikeus

GTK:n kirjastot palvelevat kaikkia geoalasta kiinnostuneita, eli olemme kaikille avoin kirjasto. GTK:n omalla henkilökunnalla on tosin näistä käyttösäännöistä poikkeavia oikeuksia, mm. automaattinen lainojen uusinta, mikäli kyseiseen aineistoon ei ole varauksia ym. Nämä käyttösäännöt ovat siis laadittu nimenomaan Geologian tutkimuskeskuksen henkilönkuntaan kuulumattomien säännöiksi. Näihin lukeutuu esimerkiksi että asiakas voi menettää kirjaston käyttöoikeuden väärinkäytösten vuoksi.

Tietoa verkkokirjastosta Tietoa verkkokirjastosta

Löydä, uusi ja varaa - kirjaudu sisään verkkokirjastoon!
Miten kirjaudun sisään? Katso ohje täältä!

Luo itsellesi käyttäjätunnus niin voit arvostella, luoda oman virtuaalihyllyn sekä pisteyttää kirjastoaineistoa. Katso ohje täältä!

Miksi kirjautua? Katso syyt täältä

Sederholm Jakob Johannes